Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ορκωμοσία Πτυχιούχων του ΤΕΙ Θεσσαλίας



Ο πρόεδρος  της ΝΔΕ Λάρισας συμμετείχε στην ορκωμοσία των πτυχιούχων Φοιτητών όλων των τμημάτων της σχολής ΣΤΕΦ .Κατά τη διάρκεια της τελετής απένειμε τιμητικές πλακέτες στους προτεύσαντες κάθε τμήματος.  Αυτό αποτελεί  συμβολική πράξη ηθικής αμοιβής στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι συνάδελφοι κατά  τη διάρκεια των σπουδών. Ως επίσημος  προσκεκλημμένος απηύθηνε χαιρετισμό.

                                                 ΟΜΙΛΙΑ     ΠΡΟΕΔΡΟΥ

    Κύριε πρόεδρε του ΤΕΙ Θεσσαλίας, πρόεδροι των τμημάτων , καθηγητές,αγαπητοί γονείς,συνάδελφοι πτυχιούχοι.
 Για την ΕΕΤΕΜ  είναι τιμή και αναγνώριση που επίσημα συμμετέχει στην τελετή ορκωμοσίας.
 Ως πρόεδρος της ΝΔΕ Λάρισας σας ενημερώνω ότι ως Επαγγελματική Επιστημονική Ενωση Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών,  στο μητρώο μελών το νομαρχιακό τμήμα Λάρισας αριθμεί  περισσότερα από 1500 μέλη όλων των ειδικοτήτων και αυτό είναι αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας που υπάρχει με την εκπαιδευτική κοινότητα του ΤΕΙ,  με την τοπική κοινωνία, με τους φορείς σε επίπεδο περιφέρειας και δήμων, αλλά κυρίως στην διαρκή και ισχυρή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ μας. 
Κύριοι  καθηγητές επιτελείτε έργο σημαντικό το γνωρίζουμε πολύ καλά ,το βιώνουμε καθημερινά.
Παρακολουθούμε τις ανησυχίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο συνάδελφοι πτυχιούχοι όλων των ειδικοτήτων  στην επαγγελματική τους καριέρα στην καθημερινότητα. Δεν μπορώ όμως  να μην επισημάνω την κοντόφθαλμη αντίληψη και την υστερόβουλη σκέψη συγκεκριμένης συντεχνίας, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να φαλκιδεύσει την επαγγελματική πρόοδο και την προοπτική ανάπτυξης του κλάδου μας, επειδή η επίσημη πολιτεία και οι συναρμόδιοι φορείς της δίδει το δικαίωμα διαχείρισης της δικής μας τύχης και εξέλιξης στην εποχή του ξέφρενου επαγγελματικού ανταγωνισμού, στην εποχή της αβεβαιότητας, στην εποχή της αμφισβήτησης θεσμών, αρχών και αξιών.
Αγαπητοί γονείς τούτη η μέρα είναι για σας ημέρα ικανοποίησης. Σήμερα αποδεικνύεται ότι η προσπάθεια που καταβάλλατε για την προκοπή των παιδιών σας έπιασε τόπο.Σήμερα  η πατρίδα μας περνάει την πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων ετών σε όλους τους τομείς. Πρέπει να σταθούμε δίπλα τους, συμπαραστάτες στα προβλήματα της επαγγελματική τους σταδιοδρομίας και υποστηρικτές σε κάθε προσπάθεια προόδου και προκοπής.
Συνάδελφοι πτυχιούχοι σε λίγο θα ορκισθείτε σε πίστη, ιδανικά και αξίες που πρέπει να υπηρετείτε
για τον εαυτό σας,την καριέρα σας, την ζωή σας και αυτό γίνεται στην πλέον δύσκολη περίοδο που περνάει ο τόπος μας.Βρίσκεσθε στο πιο δύσκολο σταυροδρόμι ,αντιμετωπίστε την ζωή σας  με ρεαλισμό,υπομονή ,επιμονή και αισιοδοξία,χωρίς ευθυνοφοβία. Το μέλλον  σας ανήκει.
Συγχαρητήρια.
Σας εύχομαι ολόψυχα καλή σταδιοδρομία.               
                                                                          


         


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια σας να είναι κόσμια. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα διαγράφονται. Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Λάρισας.